Pharmability

Ben jij geïnteresseerd in validatie en kwalificatie binnen de farmaceutische en life sciences industrie? 

Dan is de cursus Kwalificatie en Validatie Engineer wellicht wat voor jou!

Uitleg Pharmability project

Het Pharmability project staat voor employability in pharma en life sciences en is een arbeidsmarktproject gericht op het verbeteren van de aansluiting tussen vraag en aanbod naar personeel met validatie- en kwalificatie kennis en vaardigheden in het topcluster Life Sciences & Health (LS&H). De belangrijkste middelen die ingezet worden om dit doel te bereiken zijn intensieve beroepsscholing en het opzetten van een expertisecentrum om een kennisnetwerk te maken van HBO/WO personeel in dit vakgebied, dat vooral mensen die in MKB bedrijven in de LS&H industrie werken nodig hebben. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Europees Innovatieprogramma Zuid-Nederland.

Cursus Kwalificatie en Validatie Engineer

Ben jij geïnteresseerd in validatie en kwalificatie binnen de farmaceutische en life sciences industrie? 

Schrijf je dan in voor de eerste openbare cursus in Nederland waarmee je klaargestoomd wordt als Kwalificatie en Validatie Engineer. De opleiding is ontwikkeld door PharmSupport en zal onderdeel zijn van het post-HBO cursusprogramma van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. De HAN is een erkend opleidingsinstituut met veel kennis en ervaring in het organiseren van dit soort cursussen.

In de opleiding krijg je de juiste bagage voor het opzetten, uitvoeren en/of beoordelen van validatie- en kwalificatietrajecten. Na de cursus ben je direct inzetbaar als kwalificatie- en validatie ingenieur met een solide theoretische basis en getrainde praktische vaardigheden, zowel vanuit technisch als vanuit QA-perspectief.

De cursus is voor mensen met HBO/WO werk- en denkniveau die als kwalificatie en validatie engineer in de farmaceutische/life sciences industrie aan de slag willen. Maar ook als je al enige ervaring hebt met kwalificatie en validatie zal deze cursus jouw kennis en vaardigheden verdiepen en versterken.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in via https://www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/cursus/kwalificatie-en-validatie-engineer/

Doelstellingen Pharmability

De doelstelling van het Pharmability project is het ontwikkelen en implementeren van het Pharmability programma tot en met proof of concept. Het Pharmability programma zal structureel en duurzaam bijdragen aan voldoende aanbod van gekwalificeerde professionals om te voldoen aan de vraag vanuit de life sciences & health sector in landsdeel Zuid naar engineering en quality professionals. Het pharmability programma beoogt aldus een significante bijdrage te leveren aan het oplossen van tekorten aan gekwalificeerd personeel. Hiermee is de regio (nog) beter in staat concurrentievoordeel te creëren en behouden als vestigingsplaats voor life sciences bedrijven.

Afgeleide doelstellingen:

  • Ontwikkelen en aanbieden via een erkend opleidingsinstituut van een beroepsgerichte post HBO/WO opleiding tot validatie en kwalificatie engineer/quality officer in de life sciences & health sector
  • MKB life sciences expertisecentrum validatie, kwalificatie en kwaliteit op het Pivot Park te Oss
  • Verkrijgen van intentieverklaringen van MKB in Zuid-Nederland voor plaatsen van opgeleide kandidaten of om-/bijscholen van eigen personeel.
  • Voldoende mensen opleiden in engineering en quality functies, zodat er een passend aanbod is om te voldoen aan de vraag vanuit de life sciences & health sector.
  • Zorgen dat life sciences & health bedrijven eenvoudiger geschikte mensen voor deze functies kunnen vinden.
  • De regio Zuid-Nederland (nog) aantrekkelijker maken voor life sciences & health bedrijven, die hun groei en ambities niet langer belemmerd zien door tekorten aan gekwalificeerd personeel.